Θέση
Λίγα λόγια για τη Σίφνο

και το Βαθύ

Στη Σίφνο, ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τον επιβλητικό συνδυασμό των βράχων και του μπλε της θάλασσας, ενώ όπου και να κοιτάξει θα δει κατάλευκα σπίτια με παραδοσιακές πήλινες καμινάδες (φλάρους), διάσπαρτα εκκλησάκια, πετρόχτιστα μονοπάτια και πανέμορφες παραλίες.

Η Απολλωνία είναι η πρωτεύουσα του νησιού από το 1836, και δυτικά της βρίσκεται το λιμάνι της Σίφνου, οι Καμάρες. Βόρεια της Απολλωνίας βρίσκεται ο Αρτεμώνας, με αρχοντικά νεοκλασικού ρυθμού, κήπους και λουλουδιασμένες αυλές. Ακόμη, πανέμορφοι οικισμοί που αξίζει να τους επισκευθείτε είναι το Βαθύ, ο Φάρος, η Χρυσοπηγή, το Κάστρο και η Χερρόνησος.

Η Σίφνος περιμένει να σας προσφέρει αξέχαστες στιγμές όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και την άνοιξη με τα μοναδικά Πασχαλινά έθιμά της και το φθινόπωρο με τα πολλά πανηγύρια της.

... και φτάνοντας στη Σίφνο, αν αναζητάτε μια γραφική γωνιά που θα σας προσφέρει γαλήνη, ξεκούραση και αξέχαστες διακοπές, τότε το Βαθύ είναι αυτό που ζητάτε. Ένα γραφικό απάνεμο λιμανάκι, με μεγάλη αμμουδιά και καταγάλανα νερά που σε μαγεύουν.

Στη δεξιά πλευρά της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι των Ταξιαρχών και της Ευαγγελίστριας, χτισμένο τον 17ο αιώνα.

Εδώ, στο Βαθύ, θα βρείτε και το Καλυψώ Accommodation, με ένα καταπράσινο κήπο, 30 μόλις μέτρα από τη θάλασσα. Σε μικρή απόσταση από τη μονάδα, πάνω στην αμμουδιά λειτουργούν εστιατόρια, καφέ-μπαρ καθώς και μίνι μάρκετ.

Φωτογραφίες από το Βαθύ